Se želite predstaviti na našem portalu? Klikni tukaj ...
Search
Close this search box.

Gradnja in obnova

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
gradnja in obnova

Grajenje hiše ni niti približno lahka naloga. Kljub temu, da je med nami malo ljudi, ki si ne bi želeli lastne hiše oz. stanovanja, so mnogi tega nikoli ne lotijo, saj gre za dolgotrajen, zapleten in drag proces. Mogoče ste celo med tistimi srečneži, ki so zgolj v procesu obnove ali prenove.

Vsem je skupno, da je pot do dokončanega in urejenega domovanja dolga in naporna, kar pa se s primerno pomočjo Adutovih mojstrov hitro reši hitro reši.

MOČNI TEMELJI IN DOBER NAČRT SO OSNOVA VSAKE GRADNJE

Tu ne govorimo o dejanskih temeljih (ki so vsekakor še vedno nujno potrebni!), temveč o vsej dokumentaciji, brez katere lahko kar pozabimo na celotno gradnjo. Na našem portalu lahko najdete strokovnjake, ki vas bodo seznanili z komunalno urejenostjo zemljišč (priključki, bližina kanalizacije itd), arhitekte, ki vam bodo pomagali načrtovati celoten projekt in pomagali pridobiti vsa potrebna gradbena dovoljenja ter geodete, brez meritev katerih pač ne gre. Te prvi koraki so izjemno pomembni, zato priporočamo, da zadevo prepustite strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da bo celoten proces potekal brez nepotrebnih zapletov.

GRADNJA IN OBNOVA

Ne glede na to ali gradite ali obnavljate, velika verjetnost je, da bodo potrebna večja gradbena dela. Izkope moramo tako prepustiti izkušenim mojstrom, ki imajo tudi vso primerno gradbeno mehanizacijo in primerno znanje. Ko imamo izkope narejene, se dejanska gradnja šele dobro začne. Betoniranje, zidarstvo, izdelovanje fasade so le ene izmed nalog ki nas čakajo, tu pa lahko omenimo še izdelovanje izolacije, kjer se dobra izolacija ne izkaže zgolj pozimi. Njen vpliv se namreč pozna čez celo leto, pa naj bo to nevzdržna vročina poleti, kjer prekomerna uporaba klime troši ogromno elektrike ali pa hladna zima, kjer hladen zrak, ki prehaja v bivališče, povzroča nastajanje plesni in ogromne toplotne izgube, ki račune ogrevanja ponesejo do vrtoglavih višav.

Ko omenjamo izolacijo, gremo težko mimo plesni in vlage v bivališču. Pametno je, da poiščemo podjetje oz. obrtnika, ki se na to spozna, saj lahko ob neprimerni izdelavi izolacije naredimo več škode kot koristi, tako na samem objektu kot na našemu zdravju. Ljudje se pogosto ne zavedamo, kako ogromen učinek ima lahko kvalitetna izolacija na stopnjo udobja in predvsem na naše počutje. Adut.si vam ponuja mnogo izkušenih in usposobljenih strokovnjakov na tem področju, ki vam bodo z veseljem svetovali in uspešno izvedli vsa potrebna dela, ki so potrebna za doseganje optimalnega počutja v vašem prebivališču.

DOBRA STREHA – VAREN DOM

Močan veter, neurja, težki snežni zameti, toča in neprestane temperaturne spremembe eventuelno pustijo svoje sledi, kar se pri strehah pozna še toliko bolj. Strehe pričnejo zamakati, strešniki se fizično poškodujejo, kar za seboj potegne finančne obveznosti, skrbi in stroške… smiselno je, da je ne zanemarjamo, temveč poskrbimo za primerno zaščito bivališča. Streha, ki jo bo naredil usposobljen mojster, bo tako vašo hišo varovala pred slabim vremenom, poskrbela za bolj zdravo ozračje v hiši, dvigovala nivo dobrega počutja in še in še. Vsekakor dodatek vašemu domu, ki ga ne smete spregledati.

MONTAŽNA HIŠA ALI ZIDANA?

Izjemno pogosto vprašanje, ki nima pravega odgovora. Montažno odlikuje izjemno hitra gradnja, neodvisna od letnega časa, ki pa je pogojena z dejstvom, da zahteva takojšnje plačilo v celoti. To ne drži za zidano hišo, ki jo gradimo takrat, ko nam to dopuščata čas in finančno stanje, hkrati pa ima daljšo dobo od montažne. Ena od pomembnih lastnosti montažne hiše pa je njena ekološka prijaznost. V današnjih časih je to, da izberemo okolju prijazne materiale, dolžnost vsakega posameznika, pri sami gradnji pa pride do veliko manjšega posega v okolje, saj uporabljamo vnaprej izdelane elemente, posledično je tudi manj odpadkov in navsezadnje tudi stroškov z odvozom le-teh.

Gradnja je navsezadnje izjemno širok pojem. Tu bi lahko naštevali še razne dejavnosti kot so slikopleskarstvo, kamnoseštvo, sanacijo vlage in temeljev, krovstvo itd. Kar pa je skupno vsem tem dejavnostim je to, da lahko ob neprimerni izvedbi del sicer dobimo končni izdelek, ki deluje kvalitetno narejen, a bo po določenem časovnem obdobju hitro začel kazati znake obrabe. Tako lahko nastanejo neizmerno veliki stroški, ki nam poleg vsega povzročajo veliko stresa in ostalih skrbi. Gradbena dela naj bodo opravljena kvalitetno in natančno, saj si zaslužite varen in trdno zgrajen dom…to pa lahko prepustite Adutovim mojstrom.

Poiščite pravega ponudnika – izvajalca na portalu www.adut.si in mu oddajte POVPRAŠEVANJE. 

Dodaj odgovor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Ne zamudite pomembnih novic. Prijavite se na naše e-novice še danes.

Zadnje novice

Izbor uredništva

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo vozička in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so strogo potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Odbij kolačiće
Prihvati kolačiće